Kamis, 23 Agustus 2007

ARTIKEL:PAK PANDIR DAN POKOK UBI KAYU

Satu hari kecoh Pak Pandir panggil wartawan datang kerumah dia. Bila
wartawan2 sampai mereka pun bertanya ada apa yang menarik ni pandir.

Pak Pandir pun kata..tenguk ni..aku tanam pokok rambutan tapi tumbuh
pokok ubi kayu..hehehe.

Waaa pelik ni Pak Pandir..cuba cerita kat kami...

5 bulan dulu aku ada tanam pokok rambutan kat sini..aku ingat lagi sebab
aku ada tandakanya kat sini...
dengan apa Pak Pandir tandakan? tanya wartawan....
dengan batang ubi kayu la, jawab Pak Pandir dengan selamber nye.

8 komentar:

Razak mengatakan...

Mengapa pak pandir cerita kat ramai orang tetapi pasal sikit benda.

johan mengatakan...

bro.. lama tak dengau kabau...
takde citer baru ke?? muhehehehee

emmacommey mengatakan...

har3...sib baek ye tanda ngan btg ubi kayu tu...skurang2nye pokok rambutan tu xtumbuh...ade gak pokok ubi kayu yg berbuah...nie org panggil gna 'plan B'...cerdik jugak pak pandir nie...

shey mengatakan...

hahahahasnah...apepon lawak lu, gua tetap suke baca!. Lawak siot!! Hampeh btul, tgk depan2 pemalu kemain, tapi lawak2 selamba lu tu, wat gua gelak tahap x ingt!!! Hahahahahaharun...

ijoi mengatakan...
Komentar ini telah dihapus oleh pengarang.
ijoi mengatakan...

memang kelakar giler dan sampai buat aku giler. Brader memang best lah dari dulu sampai sekarang tahap giler maintain je .sampai aku pun jadi giler . Rasa nak apply masuk rumah orang giler
jadi sebelum aku masuk rumah orang giler apa kata brader masuk blog aku yang tak kelakar langsung tapi giler aje. mmg sesuai utk org2 giler

aMeir mengatakan...

Assalamualaikum. Ke'hadapan' En Bawang. Kita bertemu setelah sekian lama pernah bersama mengeteh semeja. Masih teringat akan lawak "gelas masuk dalam cincin" yang kau ilhamkan sewaktu sarapan pagi bersama pada satu pagi dalam tahun 1996 di sudut gerai makcik kalkulater Plaza Pengkalan itu.

johan mengatakan...

BRO. BAWANG YANG DIRINDUI OLEH GENG BAS SEKOLAH..HIHIHII..
mano kau melesap ni weh!!! bangkitlah dari tidur wahai kawan...tenungkan kembali ratapan si anjing di lorong empat jalan sepi..eh? terpuisi lak haku...soriii...

----UNTUK GAMBAR YANG LEBIH JELAS DAN GAMBAR PENUH SILA KLIK PADA KARTUN
LIRIK LAGU YANG BENAR-BENAR MENGINSAFKAN
Camna la agaknya keadaan kita dalam kubur bila
kita mati nanti ye..mari la kita selalu renungkan..