Minggu, 02 Mei 2010


31 komentar:

ijoy mengatakan...

bile nak update lu punye DENDAM ni bro bawang?

guabawang mengatakan...

gua sekarang tengah bizi..nanti la bila gua ada masa lapang sikit baru buleh update..tungguuu

feerhan mengatakan...

hadeii.. sy gelak guling2 dah nie ha dok bce cite tuh. nak langgan majalah ujang, tk bley anto smpai sini plak. huhuhuhu. rindu rindu. hapdet la encik bawang.saye tunggu tetiap ari.

ghost_MaR mengatakan...

salam ziarah bro bawang ... tgh upset ... dh bc quran ... bc nih skali utk kasi ketawa & hilang kn upset ... jumpa address pn dlm majalah ujang br2 nih ... rs t'haru lak tgk k'sungguhan bro utk wat blog & belajar bhs inggeris ... whatever pn ... good luck ... sy always support bro ... sy akan slalu b'kunjung ke sini ... wassalam :) PERJUANGAN TANPA NOKTAH

guabawang mengatakan...

tengkiu sebab bagi perhatian kat gua..sokongan lu semua tetap gua sanjung..gua akan pindah blog baru dan tengah mengemas kini blog tersebut dan siri dendam akan bersambung kat blog tu..tungguuu

SukArtOen mengatakan...

Blognya bagus...salam kenal dari orang Indonesia.

Estabilizador e Nobreak mengatakan...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Estabilizador e Nobreak, I hope you enjoy. The address is http://estabilizador-e-nobreak.blogspot.com. A hug.

antown mengatakan...

kartunnya bagus, saya suka goresan pensilnya

tun teja mengatakan...

taktahu pun encik bawang ada blog.
nasib baik tun jenjalan.
barula terjumpa secara eksiden.

fiti mengatakan...

salam.krtun awk ok n bes tpi nak komen sket. bleh tak ubah sket lukisan watak orang tu, tak cantik lah, lukisan bbcground ok tp orang tu cmot sgt. klu wjh orang buat hnsem n cntik sket baru best. jln cter pun klakar cma wjh yang mcm org tua. pemint ujng

meo188 mengatakan...

pergh... kartunis bawang siot... ckp omputih pun ada. teruskanl\kan globalisasi

blackpurple @ jowopinter mengatakan...

Salam kenal Bawang.

Aku memanag sangat suka kartun2 misteri kau, sejak zaman azali lagi.

Tahniah bro'!

ijoi mengatakan...

Selamat merdeka, berpuasa dan berterawih.. kalau nak baca kartun marilah lawat blok aku...

ghimau mengatakan...

Huhuhu bro bawang.. akhirnya gua dapat gak layari blog lu.. gua memang minat giler dengan kartun-kartun lu bro.. ada class... :)

gayour mengatakan...

HOH! ni apa punye blog ni. dah la buat lawak dengan foreword yang menjahanamkan bahasa inggerish. tensen sungguh koi dengan awok! if cave jumpe awok nanti, cave will tumbuk your perut!

cave serious ni.
hoh! sebenarnya cave just want to kata 'saje jer'

geneticthylon mengatakan...

salam guabawang.. eh gua bukan bawang lu bawang...

ni gua nak komplen sikit jek.. link ke geneticthylon tu boleh tolong betul tak? thehehehehe.. dah macam kembar kumprix je link ke geneticthylon ye... kehkehkeh...

tolong fix ye kalau tak aku suruh gayour buat apa yang dia suka kat ko.. kehkehkeh

sekian bro... lu memang lawak bro.. eh jap gua nak klik button pratinjau dulu....

10 saat kemudian...

okay cun gua nak klik pulak button publikasi komentar anda... kenot going bek dah kalau klik button tu

selamat hari raya.

alif-mikail mengatakan...

hadeiii.. gelak kalau baca karya bro! selamat berkarya..

faris ruzain mengatakan...

aku suke r lu pnye cite kat buku ujang neh.... hahaha!!!! tahniah!!!!

hans mengatakan...

KATA PENGANTAR: SELAMAT DATANG KE BLOG GUA
Tengkiu la sebab sudi singgah kat blog gua..gua harap korang rasa gembira dengan apa gua persembahkan kat sini. kalau korang gembira gua pun gerenti gembira sama.

--

FOREWORD: WELCOME TO BLOG CAVE
Tengkiu la reason willing drop in kat blog cave..cave hope korang delighted by what show cave kat here. if korang happy cave even happy guarantee equivalent


masuk2 jer dah terhibur dgn lawak nih...hahah...best kartun tu....
dah link dah saudara bawang...
kimsalam dkt lambok yer bawang kalau jumpa dia

Eym mengatakan...

Assalamualaikum...
saya sebagai salah seorang yg mempunyai angan2 untuk menjadi kartunis ingin menjemput brader bawang melawat blog saya, eym-artist.blogspot.com. Sebarang komen dan pendapat adalah dialu-alukan...

ZEZ mengatakan...

Hahahha!! aku minat katun ko Bang..
Tak sangka dah de blog skrg..

Bedot

mknace mengatakan...

cool

guabawang mengatakan...

terharu gua bila melihat korang yang sudi datang keblog gua dan sudi memberi komen kat blog gua ni..tapi gua betul-betul mintak maaf sebab lama tak update blog ni kerana kesuntukan masa..InsyaAllah dimasa akan datang gua akan update blog ni tapi tak tau bila..apa apa pun gua ucapkan ribuan tengkiu kepada lu orang semua diatas sokongan kepada gua selama ini.

era_zierah mengatakan...

saalm singgah...
nti singgah2 la blog era...
x update ke blog??

Aerol mengatakan...

Aku bila tengok imej org2 yg ada dlm lukisan bawang saje dah nk tgelak belum lagi bace isi ceritanya. Even tgk background imej pn ada sense of humor. Bagi aku imej kartun adlh imej yg bkn realiti, itu yg digmbrkn dlm lukisan sdr Bawang.

Tak perlu lukisan org yg smart2 yg cun2 sbb itu bkn dunia cartoon lgpun itu sudah trademark sdr Bawang yg mmg serog kartunis. Imej yg bersifat real lebih kpd animation mcm komik2 Jepun yg serius jd kena faham..Apa2 pun sdr Bawang karya sdr tdiri dr byk unsur yg bcampur dlm 1 sebatian antrnya lawak,sedih,misteri, khayalan dan pengajaran. Memang mantop keep up bro...

blog-tips-kurus mengatakan...

suke! suke!
da April 2011 ni. bile lg bro? :-)

azhan mengatakan...

pergh... hello der. dh lama gua duk cari lu der.. kalau bini gua p kedai buku, gua mesti suruh dia cari buku selangkah ke alam misteri tapi x pernah dapat. wa mmg layan kartun lu. kalau wa baca majalah ujang... first skali,wa mesti baca kartun lu. keepin rock!!! -azhan linda(facebook)

Akusipenulisblogygmalas.. mengatakan...

sikit punya berdendam tu..hahaha''lawok2..

http://liailnia.blogspot.com/2011/06/realiti-hidupku-sebagai-perokok.html

Muslimin Rockers mengatakan...

Salam Bawang,ko ingat x lagi komik ko time dalam majalah gila-gila yg ko citer pasal seorg anak muda yang ingin mnjadi asal usul manusia..dia ingat kan berok..rupanya..dia lupa dia dari keturunan nabi adam...bleh x ko lukis skali lagi komik tu...buku mjalah gila2 tu dah ilang..aku dowh komik ko

Zam Zurain mengatakan...

Salam bawang cmne nk dptkn lagi buku "Selangkah ke alam misteri"aku punye dah hilang..syok baca xpnah bosan..

David Smith mengatakan...

MAKE MONEY ONLINE $5000 MONTHLY FREE JOIN NOW!
http://www.clixsense.com/?3257286

----UNTUK GAMBAR YANG LEBIH JELAS DAN GAMBAR PENUH SILA KLIK PADA KARTUN
LIRIK LAGU YANG BENAR-BENAR MENGINSAFKAN
Camna la agaknya keadaan kita dalam kubur bila
kita mati nanti ye..mari la kita selalu renungkan..